Pay and jump

Igår var vi iväg på pay and jump på skålltorp. Jag hoppade 90-100 och han var helt underbar att rida. Dock så tyckte han nog att det var lite väl lågt hihi ;)
Men det var kul att bara hoppa lite lågt och bara ha kul, jag satt och skrattade under båda ritterna för att han var så härlig! Så felfri i båda klasserna.

 


Film från onsdagens träning

Läs om hur det gick här!


Träningen

Min fina lilla bus häst! Shit vilken gummiboll han var och han hoppade mig ur sadeln nästa varje språng.
Träningen gick annars bra men det känns att det är i början av säsongen för han är lite starkare och inte riktigt lika lyhörd för hjälperna som vanligt. Tyvärr var vi sex (!!) stycken i gruppen så det blev lite trångt oså.
Vi började som vanligt med mycket tempoväxlingar, lite bommar, öppnor och mycket utan stigbyglar, Han var inte helt med på noterna hela tiden men ja det var väll inte jag heller antagligen ;)
Sen travhoppade vi en kryssoxer med en bom framför som sedan höjdes upp till säkert 110 cm, måste säga att det var lite obehagligt att travhoppa så högt för jag är van att man bara hoppar några travhopp och sen går över till galopp. 
Men det gick super och han fick ett grymt tryck i kroppen. Sen hoppade vi lite studs-serier och sedan avslutade vi med: travbommar en kryssoxer, studs räcke, ett galoppsprång räcke och 2 galoppsprång oxer. En ganska muskelpumpande övning alltså.

Lilla busen hoppade och studsade efter den ovanstående övningen och en gång så började han bocka ganska rejält och då försökte jag sitta kvar och sen försökte jag bromsa med yttertygeln (som man ska) och tror ni inte att han fortsätter bocka men svänger in mot sargen samtidgt!
Så han typ hoppade på sargen och skrapade i mitt knä ganska rejält och hans hovar och sänt slog i väggen. Men det gick bra mina ridbyxor gick sönder och jag har lite blåmärken men Sammy va helt oskadd så det var skönt.
Men ibland är han ju lite knäpp min sötis ;)
Men han fick super mycket beröm av Emma och hans språngkurva blir bara bättre och bättre, jätte kul!
Gammal bild!



Stress

Hinner verkligen inte uppdaterar, har hur mycket som helst att göra: Uppsatser, läxor och en massa annat så ni får stå ut.
Men imorgon är det iallafall träning för Emma igen! :)


Träning

Idag hade jag en liten privatträning för Samuel. Det gick jätte bra! Najje skötte sig otroligt bra och Samuel med så jag är nöjd. Jag hade en liten bana med några linjer och studs och långa distanser. Vi får se när nästa träning blir men då blir det troligtvis lite mer kombinationer och svårare linjer.

Har dock inga bilder på honom så det blir ett lite tomt inlägg

Oops veckans blogg!

Hade totalt glömt bort att lotta ut veckans blogg men det blev Beatrice!
Du finns nu även med bland mina länkar.

Träning

Nyss hemkommen ifrån en privatlektion hemma hos Emma Emanuelsson i Lerum. Blev en väldigt lång dag eftersom vi åkte till stallet vid 11 och kom hem vid halv åtta men det va skoj!
Dock fastnade vi i backen som ledde upp till stallet så vi fick lasta av mitt i backen och sen fick Bo (Emmas pappa) dra upp oss med traktorn, så det blev lite försenat.

Men själva träningen gick bra och vi gjorde väldigt nyttiga markarbets övningar som jag kommer använda mig av i fortsättningen. Han var lite tjaffsig i början men sen blev han sådär härligt lösgjord och följsam. Slutade på några språng på 110 cm bara för att hitta rytmen. Med tanke på att han inte har hoppat ordentligt på ett tag så är jag väldigt nöjd.

Men nu måste jag hoppa i duschen, hare bra!

 
Bild sen i juli.


Till salu

Nu är det såhär att jag har en MASSA hästsaker som bara ligger och skräpar eller som jag har tröttnat på. Så jag tänkte att jag skulle förska sälja eller skänka lite. Men det kommer nog upp sen när jag har tvättat alla schabrak och benskydd.

Jag har tänkt att jag ska köpa lite nya grejor och då blir det kvalitets saker och inte bara en massa skit, för det första sitter alla billiare träns och benskydd m.m. mycket sämre än de lite dyrare. Så är det bara...

Så jag planerar att köpa:
* Dyon WC med slät nosgimma
* Eskadron skydd flexisoft
* Hemma schabrak som t.ex. Equline, eskadron mm.
* Kanske en ny tävlings förbygel
Vet inte när jag ska köpa allt men efter jag har fått bort lite saker och så  köper jag nog endel på gbg horse show

 



XOXO Julia

Träningar

Jag har funderat länge på att börja träna ponnyryttare i markarbete/hoppning för det är grymt kul att följa någon annans utveckling och kunna hjälpa till mer än en vanlig tränare. Men då pratar jag om lite yngre ponnyryttare som tävlar typ lokalt. Jag har redan en elev som står i samma stall som mig som ska börja tävla hoppning.

Jag har tävlat upp till lätt:A och satasar på de högre klasserna, jag är ambitiös och snäll och vill alltid att hästan ska må bra och jag är förstående.
Jag är dock inte utbildad eller nåt men jag har tränat för duktiga tränare som t.ex Fredrik Gustavsson, Sven Ingvarsson och Emma Emanuelsson. Jag har varit 2 veckor hos en jätte duktig massör och fysioterapeft?(heter det så)? som har lärt mig att rida för att få en hållbar och lösgjord häst. Innan jag åkte till henne så visste jag inte att yttertygeln betydde så mycket, visst jag visste att den var viktig men inte så mycket som den verkligen är!
Så jag är ännu mer taggad på att vara "tränare" om jag kan få ponnyryttare att rida mer harmoniskt och inte bara flänga runt.
Det ska alltid vara kul att rida, både för hästen och för dig!

Så om ni vet någon som vill ha lektioner i skara trakten eller runt om så är det bara att höra av er på mejlen [email protected] Där kan ni även få mitt mobilnummer.

Såklart kostar det inget första gången eftersom jag gör det för att det är kul.



Hoppning

Igår byggde vi upp en bana tillsammans med Samuel. Båda hästarna va as pigga och ja det blev ju inte bättre av att det var snöras från taket... Men ja annars gick det väll helt okey men några bocksprång blev det allt xD Men annars gick det bra dock var han väldigt stark och pigg så lydnads övningarna gick inte så bra direkt, men han har ju inte hoppat på 3 veckor ;)


Snodde bilden från Samuel

Skidor

Kör på ett tidsinställt inlägg här då.

Vid denna tiden är jag troligtvis i backarna i kinnekulle, mamma och jag åker nog. Kinnekulle backen är perfekt nu när man inte har åkt på ett tag och är lite ringrostig. Men det är kul att åka skidor igen för det va ett tag sen kan man säga.
Vi får hålla tummarna att jag inte ramlar haha... 

 


Hiss

Måste passa på att hissa Emma´s blogg http://forzi.blogg.se !
Hon skriver alltid roliga inlägg och har börjat med en rolig idé med "utmaningen", vet ni inte vad det är så varför inte ta reda på det!?
Emma äger två hästar en D-ponny och en storhäst, båda är grymt fina!

 Bilden är tagen från Emmas facebook, hoppas det är okej? ;)

Vinterbilder

Här kommer lite bilder sen i måndags.










I <3 U

Veckans blogg

Jag tänkte att jag skulle börja anordna en veckans blogg tävling. Jag lottar fram vinnaren och denne får vara bland mina länkar i drygt en vecka.

Skriv bara att ni är med i en kommentar till detta inlägget!


Hoppning

Tänkte att jag skulle hoppa lite idag men jag har ingen direkt fantasi så om någon har någon rolig och nyttig bana att dela med sig av så är det bara att säga till!



xoxo Julia

Bloggtävling


http://www.ride-with-style.se/for-hasten/schabrak/cristina-sport-3


Måste bara passa på att hissa http://sallberglina.blogg.se ! Hon har allrid roliga inlägg och jätte bra bloggtävlingar från bra sponsorer. Det var t.ex hos Lina som jag vann min super snygga och praktiska stövelväska från kingsland!

RSS 2.0